Testen & Certificering

Bij Cosmetize hechten we veel waarde aan het waarborgen van de kwaliteit, veiligheid en effectiviteit van onze producten. Al onze producten ondergaan uitgebreide testen en certificeringen om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de hoogste normen en voldoen aan de verwachtingen van onze opdrachtgevers.

We maken gebruik van zorgvuldig ontwikkelde testprotocollen en werken samen met gerenommeerde onafhankelijke laboratoria. Onze producten worden onderworpen aan grondige veiligheidsbeoordelingen. Deze testen helpen bij het identificeren van mogelijke risico’s en zorgen ervoor dat onze producten veilig zijn voor gebruik door consumenten van alle huidtypes. Om dit te bereiken, hanteren we een uitgebreid test- en certificeringsproces dat verschillende aspecten omvat, waaronder challenge testen, stabiliteitstesten, compatibiliteitstesten en safety assessments.

Challenge testen zijn essentieel om de effectiviteit van de conserveringsmiddelen in onze producten te beoordelen. Deze testen worden uitgevoerd onder gecontroleerde omstandigheden en simuleren de omstandigheden waarin het product kan worden blootgesteld aan micro-organismen. Door deze testen kunnen we de antimicrobiële werking van onze formules evalueren en ervoor zorgen dat onze producten voldoende beschermd zijn tegen microbiële besmetting.

We willen er zeker van zijn dat onze producten hun kwaliteit behouden gedurende hun houdbaarheidsperiode en onder verschillende omgevingsomstandigheden zoals temperatuur, licht en luchtvochtigheid om eventuele degradatie of veranderingen in het product te detecteren. Op basis van deze testresultaten kunnen we de juiste verpakkingsmaterialen en opslagcondities bepalen om de stabiliteit van onze producten te waarborgen.

Safety assessments worden bij Cosmetize uitgevoerd door een onafhankelijk en geaccrediteerd laboratorium. Deze assessments omvatten een uitgebreide evaluatie van de veiligheid van onze producten, waarbij rekening wordt gehouden met de samenstelling van de ingrediënten, potentiële risico’s en mogelijke reacties op de huid. Door deze assessments te laten uitvoeren door een onafhankelijke partij, krijgen we objectieve beoordelingen van de veiligheid van onze producten.

Door middel van uitgebreide testen, waaronder challenge testen, stabiliteitstesten, compatibiliteitstesten en safety assessments, kunnen we de kwaliteit en veiligheid van onze producten waarborgen.